juhuuuul cover“Juhuuuul” – 29. november 2015

  • Tekst og musik: Jeanette Christiansen
  • Fremført af: Fire på Stribe, Jeanette Christiansen (sang), Henrik Kragelund (kor, bas), Morten Wibe (kor, guitarer)
  • Gæstemusikere: Jesper Pyskow (percussion), Boe Larsen (Rhodes)
  • Indspillet i: MillFactory Studios
  • Cover: Brandtz
  • Pladeselskab: Gateway Records

Historien bag:
“Juhuuul” blev til den 5. december 2013, da stormen “Bodil” hærgede store dele af landet. Stormen betød, at en jule-tur på Jeanettes job blev aflyst, og i stedet for at gå og sippe gløgg, napse æbleskiver og i det hele taget suge julestemning til sig, sad Jeanette hjemme i lejligheden på Nørrebro, mens stormen rasede udenfor, og følte sig en smule snydt. For hun æææælsker jul. Og mens huns sad der, dukkede der en melodi op i hovedet og nogle jule-rim, og så var hun i gang med at lave en julesang. “Hmm, vi kunne faktisk også godt bruge en julesang på bandets facebookside”, tænkte hun.

Så hun bryggede en sang sammen, fandt lidt forskelligt julehovedbeklædning såsom plys-gevirer (ja…hvem gemmer på sådan noget!?!) og tog det med i øverummet dagen efter. “Jeg har en sang og noget jule-udklædning, skal vi ikke lægge en julevideo på facebook, drenge?”, sagde hun, og drengene sagde “ho ho hooo…” – nej, de sagde faktisk bare “go’ ide” – men Morten sang “ho ho hooo” i sangen, så der er et gran (haha, fik du den?) af sandhed i det.

Det kom der en sød og fjollet video ud af, og så gik julen, og livet gik videre, og nye sange kom til. Men i oktober 2015 udskrev DR en konkurrence om “Danmarks nye julesang” og opfordrede til at sende julesange ind. “Skal vi ikke lave en julesang og sende den ind?”, sagde Henrik til de andre, og de sagde bare “okay” (Jeanette får ligesom bare federe respons på de ting, hun siger…). Men tiden gik, og vi glemte helt den julesang – men Jeanette havde jo også allerede lavet en til bandet to år tidligere, så hun tænkte, at den kunne hun da lige sende ind, når nu vi ikke havde andre…

Og hallo! så blev “Juhuuuul” valgt ud som en af de 10 finalister blandt i alt 515 indsendte bidrag. DR lavede en afstemning på deres hjemmeside, og vinderen blev… en anden sang! (…men “Juhuuuul fik nu faktisk også en flot tredjeplads)

Men det skal man ikke græde over, for konkurrencen satte så meget andet godt i gang for Fire på stribe. Vi kom endnu tættere på vores facebook-venner, som vi jo havde pint og plaget for, at de skulle stemme på vores sang. Og vi blev rigtig glade for den sang, som vi næsten havde glemt. Og Jeanette fik sin sang udgivet i et flot julesanghæfte med de 10 DR-finalister. Og så fik vi lejlighed til at gå i studiet sammen og lave vores første udgivelse.

Men vi var kun tre på det tidspunkt og manglede en percussionist (en der kan lave rytme ved at slå på og rasle med forskellige ting), men heldigvis er der en fyr, som hedder Jesper Pyskow, som er fuld af rytme og godt humør (og i øvrigt synger vildt godt). Han gad godt hjælpe os med give “Juhuuuul” en på kassen (han spillede faktisk på en kasse – folk i Spanien kalder det en cajon). Vi indspillede den 19. november 2015 et sted, der hedder MillFactory – et vildt hyggeligt studie med meget god kaffe og en meget rar og dygtig mand på tasterne, Boe Larsen.

Måske kan man høre på sangen, at der var en rigtig hyggelig stemning i studiet. I hvert fald er vi ret sikre på, at den kan skabe god stemning – særligt i juletiden. Prøv selv at lytte til den, og hvis du ikke synes, det virker, så hør den en gang til! – så mærker du julestemningen komme krybende ind ad øregangen.

Måske kommer du i endnu bedre julestemning, hvis du synger sangen selv – eller sammen med nogle andre. Så er det jo heldigt, at vi også har lavet en syng med-version (altså karaoke, ikk?). Vi har testet den rundt om et juletræ, og her er den faktisk også rigtig god! Teksten kan du finde her, og sangen (og syng med-versionen)… den kan du købe lige her!

GOD JUL 🙂

PS: “Juhuuuul” blev udgivet den første søndag i advent, den 29. november 2015. Nogle husker dagen særlig godt, fordi det var den dag, stormen “Gorm” var over Danmark og væltede træer og drivhuse omkuld. Men måske kom “Gorm” bare for at hilse fra “Bodil”, som jo var skyld i, at “Juhuuuul” blev til 😉