Fire på stribe er netop udvalgt til at være en del af talentudviklingsforløbet START! 2000, og vi er både stolte og meget taknemmelige over de muligheder, vi nu har for at udvikle os på en lang række områder.

I løbet af det næste halvandet år bliver vi begavet med inspiration, råd og coaching fra nogle af de aller bedste inden inden for branchen, og vi glæder os sindsygt meget til at møde de navne, der allerede nu er blevet afsløret for os. Vi glæder os også rigtig meget til at samarbejde med de andre fire talent-bands: META,Inacave, The Rosa og Bror.

kube–grafikMan kan høre os alle fem spille på Frederiksbergs nye scene i det nye kulturhus KU:BE (billedet) fredag den 30. september kl. 20.

Herunder kan du læse pressemeddelelsen, der er udsendt om START! 2000:

Fem bands udvalgt til START!2000

START! FRB har udvalgt 5 bands til musikforeningens talentarbejde ved navn START!2000. De fem bands vil indgå i det målrettede talentarbejde i det næste godt halvandet år sammen med etablerede musikere og branchefolk.

Tanken om den musikalske fødekæde beskrives således: Først går man i musikskole, derefter på MGK, så på konservatoriet, så spiller man i band, får en pladekontrakt og derefter kommer man ud på spillestederne.

Problemet er, at virkeligheden for mange rytmiske bands og musikere ikke helt forholder sig sådan. Derfor har foreningen START! Frederiksberg et målrettet talentarbejde for bands og solister ved navn START!2000.

Foreningen har netop udvalgt 5 bands, der skal indgå i det intensive målrettede talentarbejde det næste godt halvandet år i tæt samarbejde med etablerede musikere og branchefolk. De fem bands, der er udvalgt, er: Inacave, META, The Rosa, Fire På Stribe og Bror.

Hvis de fem bands virker ukendte, så er det helt bevidst. Et af kriterierne for udvælgelsen er nemlig, at ingen af bandene har pladekontrakt og er usignede. Et andet væsentligt kriterium er, at det musikalske håndværk og sangskrivningen er 100% i orden.

– Når vi har lavet festivaler har vi modtaget omkring 1000 ansøgninger fra bands. Vi opdagede, at en meget stor del af bandene, der ansøgte, og som blev udvalgt til at spille på festivalerne, havde frederiksberg-postnummer. Der er et stort rytmisk vækstlag på Frederiksberg, og det tænker man ikke over, men det er faktum. Jeg tror, at det skyldes, at vi på Frederiksberg bl.a. har en god musikhøjskole med tilbud for både børn og voksne og med en stærk MGK-linje med folk, der tænker ud af de traditionelle måder at gøre tingene på. Det var også Musikhøjskolen, der lagde de fysiske rammer til den første START!2000, hvor bl.a. en ukendte Mathilde Falch deltog, fortæller Jesper Ø. Jensen, musikchef for START! Frederiksberg.

De første seminarer i START!2000 begynder umiddelbart efter sommerferien. En del af seminarerne er åbne for publikum, så man som borger på Frederiksberg kan overvære en del af arbejdet og få indblik i det musikalske maskinrum.

– At vi har valgt at åbne nogle af vores seminarer for publikum, ved vi godt er lidt specielt. Vi vil gerne vise, at de bands og solister, som man hører i radioen, oplever til koncerter og hører derhjemme på musikanlæget, er blevet til ved benhårdt og målrettet ambitiøst arbejde. Der er ingen bands, der er nået dertil, hvor de er i dag uden at have arbejdet hårdt for det, siger Jesper Ø. Jensen

De fem bands kan opleves til åbent seminar og præsentationskoncert den 30. september 2016 i Frederiksbergs nye kulturhus KU.BE.

START!2000 er støttet af Frederiksberg Kommune og det kommende kultur- og bevægelseshus KU.BE.

For yderligere information – kontakt venligst musikchef Jesper Ø. Jensen på telefon 30644465 eller email: jesper@startfrb.dk.

START! Frederiksberg er en musikforening på Frederiksberg. Foreningen administrerer og driver bl.a. Frederiksberg Kommunes musikfaciliteter på Bernhard Bangs Allé. Foreningen er en almennyttig forening, der er baseret på frivilligt arbejde. Foreningen afholder seminarer, kurser, workshops, koncerter, festivaler og events, der har til formål at styrke og præsentere det musikalske vækstlag.

Categories:

Tags:

Comments are closed